Liner Express Oy

Liner Express Oy on vuonna 2014 perustettu lahtelainen LVI-alan yritys. Yrityksen perustivat modernilla viemärisaneerausalalla pitkään toimineet serkukset Mika Virtanen ja Juha Suomaa.

Ensimmäisen vuotensa Mika ja Juha tekivät kaiken työn kahdestaan myynnistä asennuksiin. Hyvin nopeasti huomattiin kuitenkin, että resurssit eivät riittäneet kysynnän kasvaessa ja yritys alkoi kasvaa työntekijä kerrallaan, hyvin maltillisesti. Yrityksen lähtökohtana pidetään ehdotonta laatu edellä menemistä, joten ketä tahansa ei voitaisi edes palkatakaan. Onneksi vuosia viemärin sisäpuolisen saneerauksen alalla olleena, tuli myös parhaat asentajat tutuiksi alalta.

Tällä hetkellä yrityksessämme on kahdeksan erilaisessa LVI-tehtävässä toimivaa työntekijää viemärin sukittajista perinteisiin putkimiehiin.

Poiketen lähes tulkoon kaikista muista voittoa tavoittelevista yrityksistä, meidän ensimmäinen tavoitteemme ei ole tehdä mahdollisimman suurta tulosta keinolla millä hyvänsä, vaan me haluamme tehdä asiakkaillemme laadukkaita remontteja ja aidosti tyytyväisiä asiakkaita. Nämä kaksi asiaa kun täyttyy, täyttyy myös kalenteri töistä ilman inhottavaa puhelinmyyntiä tai ovelta ovelle kauppaamista. Meillä Liner Expressillä myynti on perustunut yrityksen alusta tähän päivään asti siihen, että asiakas ottaa meihin päin yhteyttä kun hän tarvitsee oikeasti jotakin meidän palvelua, me emme harrasta alalla paljon tavattavaa tyrkyttämistä ja pakkomyyntiä.

Me emme myöskään koskaan mene ensimmäisellä kerralla paikanpäälle sopimuspaperit mukana, vaan ensimmäinen käynti on aina poikkeuksetta puhtaasti kartoituskäynti jonka yhteydessä kartoitetaan myös mikä on saneerausten todellinen tarve ja kiireellisyysaste. Kirjallinen urakkatarjous toimitetaan asiakkaalle rauhassa tutkittavaksi ja kilpailutettavaksi vasta kartoituskäynnin jälkeen eikä kartoituskäynti maksa mitään eikä sido asiakasta mihinkään. Emme myöskään ala tarjouksen jätön jälkeen painostamaan asiakkaitamme sopimukseen toistuvin yhteydenotoin, vaan sovimme asiakkaan kanssa kumpi osapuolista on toiseen yhteydessä ja minkälaisella ajanjaksolla.

Toimenkuvaamme kuuluu niin perinteiset kuin modernitkin LVI-alan työt sekä ilmalämpöpumppujen myynti ja asennus.

Viemäriremontit sukitusmenetelmällä. Viemärin sukitus voidaan tehdä kiinteistöjen sisäpuolisiin viemäreihin ilman rakenteiden avauksia sekä maan alla oleviin piha-alueiden viemäriverkostoihin ilman maan kaivamista.

Viemärilinjojen vuotokohtien paikkasukitukset tehdään niinikään rakenteita avaamatta paikkasukitusmentelemällä.

Valurautaisten lattiakaivojen korjaukset tehdään asentamalla alkuperäisen lattiakaivon sisälle uusi muovinen lattiakaivoinsertti. Insertti asennetaan kaivon sisälle epoksihartsilla valaen, joten alkuperäiseen lattiakaivoon ei vesi pääse käsiksi enää saneerauksen jälkeen.

Käyttövesiremontit teemme siistillä pintavedolla, jolloin asennus on nopeaa ja rakenteiden avauksia ei tarvita muuta kuin putkien läpivientien porausten verran. Vanha putkisto tyhjennetään ja putkien päät tulpataan, jolloin vanhat putket eivät jää rasitteeksi talon rakenteille.

Lämmiysputkien ja pattereiden remontit tehdään käyttövesiremontin tapaan pintavetona. Rakenneavauksia ei tarvitse tehdä muuta kuin putkien läpivientien porauksen verran.

Lämmityslaitteiden päivitykset nykyaikaisiksi. Asennamme nykyaikaisia ilma-vesilämpöpumppuja pääasiassa vanhojen öljylämmitysten tai suoran sähkölämmityksen korvaajaksi. Ilma-vesilämpöpumpuilla saavutetaan mm. öljy tai sähkölämmityksessä vähintään 50% säästöt nykyiseen lämmitysjärjestelmään verrattuna.

Ilmalämpöpumpulla saadaan taloudellisesti, mutta nopeasti lämmitettyä tai viilennettyä huoneilmaa. Ilmalämpöpumput soveltuvat myös hyvin kiinteistön päälämmönlähteeksi jos sisäyksikölle saadaan optimaalinen sijoituspaikka. Ilmalämpöpumppu on myös järkevä hankinta modernien lämmityslaitteiden rinnalle, kuten maalämpö tai ilma-vesilämpöpumput. Tällöin ilmalämpöpumpulla saadaan mm. suodatettua sisäilmaa ja tasattua lämpötilaa eri tiloissa.

sukitus LinerExpress Lahti Raksa2
viemäriremontti  LinerExpress Lahti Raksa
Käyttövesiremontti LinerExpress Lahti Raksa
Sukitus  Laivat
Sukitus LinerExpress Lahti  Laivat

Työvoima

Yrityksemme henkilökunnalla on useiden vuosien kokemus erilaisista LVI-alan tehtävistä ja pidämme ammattitaitoamme yllä työn ohessa osallistumalla tavaratoimittajien ja muiden alalla toimivien tahojen järjestämiin koulutuksiin. Myös yrityksen molemmilla omistajilla on yli kymmenen vuoden kokemus LVI-alan asennus, että työnjohtopuolelta. Myös he pitävät omat tietonsa ja taitonsa ajan tasalla osallistumalla säännöllisesti koulutuksiin sekä kentällä tehtäviin asennustöihin.
Emme käytä vuokratyövoimaa, vaan koko henkilökuntamme koostuu omalla palkkalistalla olevista paikallisista työntekijöistämme.

Ympäristöystävällisyys

Liner Expressin remontit on suunniteltu olemaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Esimerkiksi viemäriremontti sukitusmenetelmällä tehtäessä on erittäin ympäristöystävällinen, sillä remonttimme ei tuota lainkaan purkujätettä eikä saneerauksen toteuttamiseen tarvita asbestitöitä. Käyttövesi ja lämmityspuolen remontissa vanhat putket tyhjennetään, tulpataan ja jätetään kiinteistön rakenteiden sisään piiloon. Uudet putket asennetaan nykyaikaisella komposiittiputkella pintavetona, jolloin myös näissä remonteissa vältytään purkujätteiltä.

Toimipiste ja toimialueemme

Toimipisteemme sijaitsee Lahdessa, mistä toimimme pääasiassa noin 100km säteellä joka suuntaan. Olemme tehneet saneerauksia myös mm. Lappeenrannan, Kouvolan, Kotkan, Heinolan sekä pääkaupunkiseudun alueilla. Lisäksi teemme vuosittain useita sukitusurakoita ulkomailla, kuten maailman suurimman laivayhtiön Carnival Cruise Linen laivoissa.