VIEMÄRIN AVAUKSET

Joskus viemäri voi tukkeutua niin pahasti, että perinteiset viemärinavausaineet eivät enää tehoa. Sinne voi myös joutua vieras esine, joka on haasteellinen myös huoltoyhtiön irrottaa viemäristä. Vieras esine voi tukkia viemärin välittömästi tai alkaa keräämään pikkuhiljaa lokaa itsensä ympärille. Jos sama viemäri tukkeutuu useaan kertaan, on syytä selvittää tarkemmin, mikä viemäritukoksen aiheuttaa.

Vaikka tukkeuma saataisiinkin aina avattua, voi seuraavalla kerralla tukos aiheuttaa huoneistoon, johonkin muuhun tilaan tai rakenteiden sisään vesivahingon sitä heti huomaamatta. Tukoksen voi aiheuttaa myös reikä putkessa, joka on alkanut kerätä lokaa reikäkohtaan. Isompikaan reikä ei välttämättä heti vuoda läpi, koska sen päälle kertynyt rasva toimii hyvin vedeneristeenä siihen asti kunnes rasva lohkeaa tai irtoaa viemäriputkesta..

Avatessamme viemärilinjan, pyrimme aina selvittämään tukkeuman aiheuttajan kuvaamalla viemärin ennen tukoksen avausta. Tehdystä työstä tilaaja saa tarvittaessa kirjallisen raportin sekä videomateriaalin tukkeumasta ja sen aiheuttajasta jos aiheuttaja on mahdollista selvittää.